Jeg har Covid-19

Det er tid til at rydde op i biksen og gøre rent. Jeg sidder og sorterer småting, mærker en tunghed i kroppen og senere på aftenen fryser jeg, føler mig træt og har ondt i halsen. Næste morgen er forkølelses symptomerne tydeligere; træthed, næsen løber og halsen er øm. Håber det bare er en almindelig forkølelse, håber, håber, håber.

Laver enkel blid yoga om morgenen for at bevare roen og for at styrke immunforsvaret.

Efter 5 dage med de samme symptomer tiltager trætheden. Jeg får en brændende fornemmelse i lungerne og al smags- og lugtesans forsvinder. Åndedrættet bliver tungere fra dag til dag, så det er svært at holde tankerne på afstand; ”Er det Covid-19? Hvor farligt er virus, når jeg ikke er i risikogruppen? Nu føles det vigtigt at styrke lungerne og gøre alt for at forhindre virus i at bevæge sig ned i luftrøret og videre ned i lungerne. Jeg ligger mig på ryggen og begynder at trække vejret, lange dybe vejrtrækninger og efterfølgende føles vejrtrækningen bedre og den brændende fornemmelse i lungerne er mindre. Dagen efter er følelsen i lungerne tilbage, så den står på åndedrætstræning igen og igen. Fortsætter næste dag og den næste og den næste. Det føles bedre og bedre og efter 3-4 dage er den ubehagelige følelse i lungerne helt væk, men har forsat hverken smag eller lugtesans. Jeg fortsætter med at lave åndedrætsøvelser 10 min 1 til 2 gange om dagen, da det er svært at vide, om trætheden skyldes at kroppen bekæmper virus eller fordi iltoptagelsen i lungerne er påvirket.

Læser på Sundhedsmyndighedernes hjemmeside at almindelige symptomer på Covid- 19 er, at smags- og lugtesans helt forsvinder. Så jeg forsætter med at lave åndedrætsøvelser, yoga og meditere for opretholde mental og fysisk kontrol, da jeg er klar over, det sandsynligvis er Covid- 19, jeg har. For at kunne vide det med sikkerhed skal jeg testes, men da jeg hverken er i risikogruppe eller arbejder i sundhedsvæsnet, er det ikke en mulighed. Vi isolerer hele familien og jeg går rundt i en boble helt uden smags- og lugtesans. Et par gange oplever jeg, at jeg glemmer gryder på komfuret, der brænder på, fordi jeg ikke kan lugte og nemt kan glemme, der er noget på komfuret, der er blevet varmt. Hver morgen begynder jeg med yoga og vejrtrækningsøvelser. Et par dage har jeg ikke energi til at lave yoga, så bliver det kun til vejrtrækningsøvelser. 

Det bliver til i alt 11 dage uden lugte- og smagssans, som langsomt kommer igen. Kunne ikke smage og lugte 100 % med det samme. Selvom sanserne forsvandt fra den ene dag til den anden, tager det tid at få den fulde smags pallette tilbage

Efter 3 uger er jeg fuldstændig restitueret bortset fra en smule træthed, der kommer og går. Nu håber jeg, at jeg har antistoffer og er en wonderwoman, når det gælder corona-virus i Covid-19 form. Jeg håber at min familie og jeg har klaret det, at vi alle har antistoffer, så vi kan besøge min mor. Det besøg må dog vente til vi ved med sikkerhed, om jeg havde Covid-19, og det skal der testes for, men det er helt klart sandsynligt 

Du kan få det igen, tænker du måske nu.. Ja, det samme tænker jeg, så jeg forsætter med at holde social afstand, lave vejrtrækningsøvelser og yoga. 

Elisabeth Engqvist 
CEO 
MediYoga International AB 


Åndedrætstræning:

Studier viser at åndedrætstræning både styrker og renser lungerne, uanset om du er helt frisk, har eller har haft Covid-19. Træk vejret!

Lad maven slappe af , så den kan ekspandere, når du trækker vejret ind. Træk vejret så dybt ind, at først maven og så også brystet hæver sig. Hold en kort pause på toppen af indåndingen og pust så ud i kroppens eget tempo. Sørg for at tømme lungerne helt på udåndingen, så du får en god tom start til næste indånding. Det kan være lettere at trække vejret liggende end siddende, da de ryg- og mavemuskler, som hjælper dig med vejrtrækningen, nemmere slapper af, når du ligger ned. 

Lav vejrtrækningsøvelser mindst 10 min hver dag. Gør det alene, med din partner eller med hele familien og lad børnene puste sine maveballoner så meget op, de kan. 

En bonus er, at det giver roligere sind. 


Da jeg var syg lavede jeg følgende yogapas:

  • Kvindens hormonsystem alt. Startpakke 3
  • Kirtan Kriya 
  • Ét åndedrag i minuttet 

Nu laver jeg: 

  • Hjernen
  • Ét åndedrag i minuttet 

Vil du prøve, så findes du øvelserne på MediYogaPlay, gratis i 14 dage.

5 hurtige tips til at booste immunforsvaret

Arkiv

Tabt forbindelse