”Det er ligeså naturligt og vigtigt at rulle måtten ud, som det er at vaske hænder”

Lotte C Reiakvam, hjemmesygeplejeske og MediYoga-instruktør med viden om stress, udbrændthed og MediYoga Kidz, fortæller hvordan den nye, anderledes hverdag har påvirket arbejde, levevis og yoga.

”Endelig skulle jeg på MediYoga-instruktørernes inspirationsdag med Elisabeth, lørdag d. 14 marts, i Oslo og jeg glædede mig som et lille barn! Min MediYoga-veninde fra Bergen skulle også deltage, så det hele var perfekt.

Jeg har orlov fra hjemmesygeplejen i Norge, og bor fortiden i Danmark med min danske kæreste, min mor og søster. 4 marts er det afrejse fra København, og under armen er både uldmåtte og meditationspude. Har planlagt en uge på vestlandet for at være sammen med min 17 årige søn, der bor der alene og klarer sig godt. Derfra har jeg billet videre til Oslo 12 marts, for at kombinere yoga weekenden med at få filmet nogle «yoga-pas» til min kommende hjemmeside.

Men så kom Covid-19 restriktionerne og rejsen til Oslo blev aflyst.  

Jeg valgte at blive hos min søn på vestlandet, da usikkerheden var for stor til at rejse tilbage Danmark igen. Min søn havde boet alene i et halvt år, og jeg i Danmark i tilsvarende periode, så det var en ny situation. Min kæreste og jeg var enige om, at dette var bedst for alle, og jeg var heldig at få arbejde i hjemmesygeplejen i Norge igen fra første dag.

Jeg finder yogamåtten frem og overvejer hvilket program jeg vil lave. Den sidste tid har det været Stress 2 og lidt for sporadisk, da jeg havde haft en del indre uro denne vinter.

«Lotte, nu laver du Startpakke 3 – hver dag klokken 12 ruller du måtten ud uanset vejr og dagsform» – denne tydelige besked kom fra mit allerinderste.

Lige der indgik jeg en aftale med mig selv, på samme vis som da jeg holdt op med at ryge. Total indre overbevisning, dybt fra hjertet.

Ingen dage på måtten er ens. Nogle dage går det som en leg, mens andre er som i dag, hvor tusinde tanker svirrer rundt i hovedet samtidig. Som sygeplejeske skal jeg på arbejde holde afstand, bruge maske ved personlig pleje og have øget og bevidst fokus på hygiejne. Mange ting at tænke på hele tiden. De dage jeg har fri og kan sove længe eller har sen vagt rulles yogamåtten ud hver dag kl.12.00 og jeg er klar til at zoome helt ind

Jeg har konsekvent lavet det samme yogaprogram siden 13 marts, hvor jeg p.ga Covid-19 blev boende hos min søn i Norge. Startpakke 3 er blevet mit Corona-program og jeg elsker det. Åndedræts meditationen er ren love love love. De dage, hvor jeg har dagvagt, bliver det i stedet til10 min. lange dybe åndedrag, før jeg skal sove.

Det er et faktum, at jeg siden Covid-19 udbruddet ikke har haft snerten af stress eller angst, og klumpen i mellemgulvet forsvandt umiddelbart efter min yogatræning blev regelmæssig.  

”Det er lige så naturligt og vigtigt at rulle måtten ud, som det er at vaske hænder.

Halvdelen af jobbet og glæden er for mig, at sætte tiden af til yoga og give mig selv opmærksomhed. Den anden halvdel har været at lave yoga, Startpakke 3.

Arkiv

Tabt forbindelse