Retreat - Mind, Mantra & Meditation

Lär dig förändra din verklighet så du kan förändra ditt liv.

Under den här veckan tar kvantfysiken och vetenskapen till hjälp för att du ska förstå att du kan hela dig själv och andra med hjälp av att kunna kontrollera ditt fokus och din energi.

OBS! Materialet på denna kurs är på svenska, med skandinavisk lärare.

 

Vill du veta varför hur yoga fungerar i hela sin bredd och hur du kan styra dina energier?
Är du nyfiken på vad kvantfysiken och yogan har gemensamt?
Vad är verklighet och kan du påverka den?
Går det att ändra det yttre i samma andetag som du kontrollerar ditt inre?

Då är det dags att boka plats.

Det pratas mycket om mindfulness, alltså sinnets fullständighet, men hur kommer vi dit? Hur kan vi vara där hela tiden och inte bara på besök?

Inga förkunskaper krävs

Du kan komma som aldrig provat yoga och när veckan är slut kommer du att kunna massor, liksom du som är proffs på yoga som på den här veckan fördjupar dina kunskaper så att du kan presentera yoga även för de mest oförstående då du förstått varför och hur yoga fungerar.

En vecka att lyssna inåt, lära känna dig själv och ta reda på en gång för alla vad som pågår inom dig och vilka krafter du bär på. Ta reda på din väg här i livet.
Du får möjlighet att:

– lära dig vad kvantfysiken och yoga har gemensamt.
– lära dig hur du kan förändra din verklighet när du förstår kvantfysikens möjligheter.
– utveckla förmågan att hålla koncentration och fokus.
– lära dig kontrollera dina energier. Behåll din energi och bestäm vad du vill göra med den kan du kontrollera din energi kan du använda den till läkning. Lär dig hela dig själv och andra.
– förstå kraften i mantra och hur de kan lösa upp destruktiva programmeringar och mönster som du behöver släppa för att må bra.
– förstå meditation och hur det påverkar din hälsa och ditt sätt att se på och uppleva verkligheten.
-ge dig tid till dig själv, tid för att lyssna inåt.
-utforska dig själv som ett underbart äventyr blandat med färgglad god mat, skön yoga, vackra omgivningar, stundvis i tystnad.
-förstå hur du på ett par sekunder kan förändra en kaotisk vardaglig situation till lugn och ordning.

Omfattning

Det här är en vecka för dig som vill veta mer om vad det är för verklighet vi lever i och hur du kan påverka den. Hur dina tankar påverkar och formar ditt liv och hur din hantering av din energi formar och påverkar både dig själv och alla du möter. En vecka för att lära dig förstå hur du fungerar som energivarelse i samklang med allt som finns runtomkring dig.
En retreat för att under några dagar uppleva kraften du har inom dig och hur du kan hantera den att göra det du vill. Att du direkt kan påverka hur du tänker, mår och lever.

Ge dig själv en vecka att lyssna inåt och lära känna dig själv.

Det här är en utbildande kurs så självklart får du ett diplom när veckan och kursen är fullbordad.

Pris:

14 950 NOK inklusive moms.

4 950 NOK betalar du inom ett par veckor efter anmälan som anmälningsavgift.

Resterande belopp, 10 000 NOK, betalas senast sex (6) veckor före kursstart. Fakturor kommer till dig med post. Prishöjningen beror på förändrade valutakurser samt att det ingår en extra utflykt.

Ingår i priset:

 • Alla yogatimmar/undervisning
 • Handbok med yogapass och meditationer samt de ämnen vi går igenom
 • Mp3 filer på alla föreläsningar och guidningar
 • 3 vegetariska måltider per dag samt frukt och te
 • Boende i delat dubbelrum, två enkelsängar
 • En kvällsutflykt till Altea.

 

Ingår INTE i priset:

– resa till och från Villa Dorothea Retreat. Flygtransfer ingår inte.

Villa Dorothea Retreat

Vi bor på retreaten Villa Dorothea i Bella Orcheta, norr om Alicante, Spanien. Den ligger cirka 40 minuters bilresa från flygplatsen i Alicante. Vi har saltvattenspool, 136 (!) statyer och massor av vrår och krypin för att du ska kunna hitta lugn och reflektion. Villa Dorothea är omgivet av berg och tystnad. Det finns elcyklar att låna och berg med olika svårighetsgrad att ströva och vandra i. Medelhavet och stranden ligger 12 minuter (6 km) bort med taxi.

Det här är ett ställe, uppletat för att du ska hitta lugn och ro. Det är inget hotell och det finns inte så många rum så vi bor två och två med delat bad. Det bästa är att vi har hela stället för oss själva!

Vi omges av fågelkvitter, en och annan skällande hund och kanske ibland en tjoande åsna – men inga bilar.

Maten är anpassad för att stärka kroppen vid yoga och meditation.
Köket är helt vegetariskt med en fantastisk kock som kan vegetariskt, veganskt och raw food. All mat är ekologisk. Alkohol serveras inte och tillåts inte heller på området.

Vi har lediga eftermiddagar för bad, vandringar och vila. Måndag, onsdag och fredag är det taxibilar bokade till och från stranden, om vädret tillåter.

På torsdagskvällen besöker vi den lilla spanska byn Altea, med 2 000 år gamla anor. Där strosar vi i gamla stan, njuter av utsikten, de smala gamla gränderna och kanske shoppar i de pyttesmå butikerna. Allt är lugnt och vänligt och ligger långt ifrån turiststråk och citykänsla.

Program

Agenda

Det här är en yogautbildning i retreatform där du kommer att lära dig om sinnets olika fasetter, hur din energi fungerar, hur tankar påverkar, mantrats kraft och olika tekniker att meditera. Det är schemalagda dagar med yoga och föreläsningar varvat. Praktik och teori blandat för att uppleva det vi pratar om. Vi har lediga eftermiddagar för vila. Frukostbufféerna njuts i tystnad samt en hel dag i tystnad. Torsdagen är det dagsutflykt hela dagen.

 

Ankomstdag lördag

16.00 Retreaten öppnar- du får tillgång till retreat och ditt rum.
18.00 Retreaten startar. Välkommen, information.
19.00 Middag
20.00 Presentation och en liten kort kvällsmeditation

 
Program söndag–fredag

06.00–08.30 Morgonyoga
08.30–10.00 Frukost
10.00­–13.30 Yogaklass med föreläsningar
13.30–16.30 Lunchpaus med tid för bad och vila
16.30–18.30 Yogaklass med föreläsningar
18.30–20.00 Middag
20.00–21.00 Delning och kvällsmeditation

Torsdag

Vi gör en kvällsutflykt till lugna, fina Altea som är en supermysig gammal fiskeby med en stadskärna sedan 1200-talet. Vi strosar i gamla stan, njuter av utsikten och kanske en liten shoppingrunda i de lugna gränderna.

Avresedag lördag

06.00–07.00 Kort morgonyoga för att stärka auran inför resan
07.30 Frukost, packning och avresa
10.00 Retreaten stänger

 
Mer information

Här kommer massor av matnyttig information!
Ta dig tid att läsa nedanstående då det är information som berör dig, din resa och ditt uppehåll på Villa Dorothea Retreat.

Klimat

Vädret i oktober är 20-25 grader på dagarna och 15-18 grader på nätterna. Medelhavet håller 21-24 grader och poolen 22-23  grader. Regn och blåst förekommer.  Det här är ett spanskt stenhus som i oktober kan ha kalla golv och det är svalt på kvällar, nätter och morgnar så ta med varma kläder, typ svensk sommar. Ja, allt du kan komma på för att hålla dig varm innan solen värmer på dag och eftermiddag. Tofflor är skönt då stengolven kan vara kalla. Kanske behövs ett par tunna långkalsonger under yogabyxorna på morgonen, kanske inte. I oktober kan det vara 17 grader och regn men det kan också vara 26 grader och strålande sol.

Ankomst / Avresa

Lördag kl.16.00 Incheckningen öppnar.OBSERVERA! Före kl.16 har vi inte tillträde då andra retreater pågår, liksom vi inte kan stanna efter kl.10 på avresedagen då det ska städas och förberedas inför nästa retreat.

Tidig ankomst eller sen avresa

Resa till och från Villa Dorothea ingår inte.
Retreaten öppnar kl.16.00 på ankomstlördagen och stänger kl.10.00 på avreselördagen.

Landar du tidigt kan du strosa i Alicante. Resan mellan flygplats och Alicante stad tar ca 20 min med buss, 19 km.
Du kan också ta en taxi till Villajoyosa som är närmaste kuststad och strand till Villa Dorothea Retreat. Taxi mellan flygplats och Villajoyosa kostar €65-70. Taxi mellan Villajoyosa och Villa Dorothea tar 12 minuter och kostar ca €15-20.

Villajoyosa har en lång sandstrand och en strandpromenad med restauranger och souvenirbutiker. Det är siesta och stängda butiker från ca 13.30-17.30, men restaurangerna har öppet.

Kommer du en eller flera dagar tidigare eller vill stanna några dagar efter retreaten så ordnar du boende och uppehälle själv. Kontakta gärna Villa Dorothea Retreat så får du tips och rekommendationer var du kan bo.

Transfer

Liv Freya som äger och driver Villa Dorothea Retreat hjälper gärna till och organiserar så att du blir hämtad och lämnad på flygplatsen, till självkostnads pris. För att få transfer måste du meddela oss att du vill ha transfer (Philippe som skickar våra mail) senast en vecka före retreaten startar. Har du inte meddelat oss att du vill ha hjälp med att bli hämtad så tar du en taxi från flygplatsen. Var noga med adressen då det inte är många taxichaufförer som hittar vägen om de inte får en exakt adress.

Rum

Dubbelrum med två enkelsängar och delat bad.

Är det någon speciell du vill dela rum med så meddelar du oss via mail när du bokar.

Mat och allergier

Har du allergier eller intoleranser så ska de anmälas direkt till Villa Dorothea (inte till oss), helst innan du bokar så att du vet om Villa Dorothea kan bemöta dina allergier eller inte.

Material

I kursmaterialet ingår boken ”Mind, mantra och meditation” som Elisabeth skrivit speciellt för den här utbildningen.
Materialet som vi ska använda skickas ut till dig ett par veckor före kursstart så du har fått det innan du kommer.
Inspelningar

Allt som sägs och guidas kommer att spelas in på audio/ljudspår så att du efter retreaten får allt som sagts på mp3-ljudfiler som du laddar ner så att du enkelt kan lyssna på dem i din telefon eller dator.

Bra att veta

 • Spanien har samma tidszon som hemma
 • I Spanien är valutan Euro. Det finns ingenstans att växla pengar vid retreaten men det finns i Villajoyosa dit vi åker måndag, onsdag och fredag.
 • Yogamatta, kuddar och filtar finns på Villa Dorothea.
 • Sängkläder och handdukar finns också på plats.
 • Det kan vara riktigt varmt så ta med svala kläder och det är svala kvällar, nätter och morgnar, så anpassa packningen för det.
 • Ta gärna med badtofflor att gå och skrota i.
 • Glöm inte solkräm! Kanske också en solhatt (jag kör minst spf 30).
 • Baddräkt/bikini så klart!
 • Handduk att använda vid poolen och på stranden tar du med själv.
 • Ta med dina egna hygienartiklar som schampo och duschtvål.
 • Klassisk massage erbjuds på retreaten, 60 min för € 60. Bokas på plats och betalas kontant i Euro.
 • Gillar du att vandra, ta med sköna skor.
 • Tre timmar lugn vandring för att se området kring Orcheta, med fikapaus erbjuds för € 10. Dag beslutas på plats.

Jag ser fram emot en vecka tillsammans med dig, yoga, värme och bad.

Nu är det dags att boka plats. Möt sommaren stark, vacker och fri!

Varmt välkommen!

//Elisabeth Engqvist

Sted

 • Dato: 2021-09-25

  By: Orcheta

  Pladser tilbage: 20

  MediYoga Team Elisabeth Engqvist
  Underviser: Elisabeth Engqvist

  Kontakt

Hjælp / Spørgsmål

Vi er her for dig! Kontakt os venligst, hvis du har spørgsmål:

 

[icon name=”external-link-square” class=”” unprefixed_class=””] Kundeservice

Medicinske krav

Dette kursus er for sundhedspersonale og andre, der har grundlæggende kendskab til anatomi og fysiologi, svarende til minimum 100 timer.

Uddannelses krav

En videreuddannelse kræver, at du har gennemført det kompetencegivende kursus. Sædvanligvis vil det være ”MediYoga-Instruktør Level 1”.

Retreat

MediYoga samarbejder med Villa Dorothea Retreat. Et yogaretreat er en rejse, der giver minder og erfaringer for livet, og som bidrager til både glæde og personlig udvikling.

Med medicinske krav

Uden medicinske krav

Tabt forbindelse